🔹 نداشتن ترکهای دائمی در بتن پیش تنیده : یکی از مهمترین خاصیت سازه های بتن پیش تنیده نداشتن ترک های دائمی است. این موضوع موجب دوام بیشتر این نوع سازه ها نسبت به سازه های بتنی و بتن آرمه می باشد. این امر به خصوص در مکانهایی در تماس با گازها و زمین های خورنده و همچنین سازه های دریایی بسیار مورد اهمیت است. استفاده از بتن پیش تنیده نسبت به بتن آرمه در ساختمان تانکرهای آب و مخازن به منظوره نداشتن ترک بهتر است. 


🔹وزن کمتر سازه بتن پیش تنیده: وزن سازه های بتن پیش تنیده به مراتب از وزن سازه های بتن آرمه معادل، کمتر است. به دلیل اینکه از مقاومت تمام سطح مقطع بتن استفاده می شود، میزان بتن مورده نیاز کمتر است، مورد بعد چون فولاد مصرفی دارای مقاومت بیشتری است. معمولاً وزن فولاد لازم بین یک سوم تا یک پنجم وزن فولاد معمولی معادل است. 


🔹نداشتن خیز به سمت پایین در بتن پیش تنیده: نداشتن خیز به طرف پایین تیرهای بتنی پیش تنیده تحت تاثیره بارها معمولاً کم تر است. چون قبل از وارد آمدن بارهای سرویس، تحت تاثیر نیروهای پیش تنیدگی مقداری خیز به سمت بالا در تیر به وجود می آید، که از شدت خیز به سمت پایین کم می کند.


🔹 آزمایش سازه قبل از بارگذاری در بتن پیش تنیده: در سازه های بتن پیش تنیده قبل از وارد آوردن بارهای سرویس، سازه به وسیله نیروی پیش تنیده به شدت بارگذاری شده و بتن و فولاد تحت تاثیره قرار می گیرد، این یک نوع ارزیابی از نظر اطمینان داشتن به بتن و فولاد است.


🔹 قابلیت انعطاف پذیری در بتن پیش تنیده: با عوض کردن مقداری نیروی پیش تنیدگی می توان سازه را آسان و یا انعطاف پذیر کرد، بدون اینکه مقاومت نهایی آن تغییرکند.


🔹 اقتصادی بودن سازه بتن پیش تنیده: سازه های بتن پیش تنیده معمولاً برای دهانه های بزرگ و بارهای سنگین بتن آرمه اقتصادی تر می باشد.